OVER MIJ

Heel lang heb ik mezelf een beetje een alien gevoeld in de wereld. Ik deed dingen best prima: ik had vrienden en hobby's en ik haalde mijn vakken.

Tegelijkertijd was er ook veel moeilijk. Hoe hard ik ook mijn best deed, alles ging net niet zoals ik het wilde. Natuurlijk probeerden mijn ouders en docenten me wel te ondersteunen, maar hun trucjes leken me ook niet goed te kunnen helpen. Toen ik uiteindelijk bleef zitten op mijn 17e, barstte de bom. Ik werd somber en kreeg veel angsten.

Via een zware eetstoornis en depressies kwam ik uiteindelijk bij de bron van mijn worstelingen: ik ben neurodivers (ik heb ADHD en ASS). Daarnaast kwam ik er achter dat ik qua gender en seksualiteit queer ben (ik ben niet hetero, en ook niet cisgender). Al die ontdekkingen samen maken dat ik me nu een heel stuk beter voel. Ik ken mijn eigen brein en kan daardoor gericht aan de slag.

Wel merk ik soms dat ik nog steeds een beetje de 'alien' ben. Ik wijk een beetje af van de norm, en dat vinden sommigen lastig te begrijpen. Psychische gezondheid, gender diversiteit en neurodiversiteit zijn ingewikkelde onderwerpen waar niet iedereen alle kennis al van heeft. Ik begon privé deze gesprekken aan te gaan en voorlichting te geven, en langzaam groeide dat uit tot iets groters.

Ik ontdekte een passie voor voorlichting en het vergroten van de inclusie, en ik gebruik nu mijn kennis en eigen ervaringen om het ongemak en het onbegrip rondom deze onderwerpen te verminderen, in de hoop dat het voor de Edens van de toekomst een stapje makkelijker wordt.